Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsmarknadsenheten avyttras

Den kommunala arbetsmarknadsenheten i Berg ska avyttras. Det beslutade kommunfullmäktige på tisdagen.

Efter votering 19-13, Elise Ryder-Wikén (M) avstod från att rösta, följde fullmäktige därmed det förslag som socialdemokraterna drev igenom i kommunstyrelsen.

Kommunchefen Britt Inger Stein-Öhrnell gavs nu i uppdrag att försöka avyttra enheten efter erforderlig Mbl-förhandling.

Om en avyttring inte går att genomföra hamnar ärendet på nytt på kommunstyrelsens bord.

Kommunalrådet Lena Olsson (BE) vill gå ett steg längre. Blir det ingen avyttring förordade hon en nedläggning av arbetsmarknadsenheten.

Genom en avyttring eller nedläggning av enheten räknar kommunstyrelsen med att kunna spara in 3-4 miljoner kronor som redan förts över till verksamhetsnämndens budget.

– Blir enheten kvar i nuvarande form får vi därför ett underskott i kommunstyrelsens budget, påpekade Dan-Olov Westberg (C).

Även vänsterns Alf Lundin ställde sig bakom fullmäktiges beslut, men han var ändå mycket kritisk till handläggningen av ärendet.

Samtidigt som avyttringen av arbetsmarknadsenheten nu beslutades ska även den påbörjade avyttringen av ett par ekonomitjänster i den kommunala administrationen fullföljas.

Här ville Alf Lundin vila på hanen, men fick se sig besegrad i den voteringen som slutade 23-6. Fyra ledamöter avstod att rösta.

Mot beslutet om ekonomitjänsterna reserverade sig vänstergruppen.