Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsmarknadsenheten kan bli kvar

En ny vändning öppnar nu för möjligheten att arbetsmarknadsenheten i Berg kan bli kvar, men i annan regi än kommunens. En försäljning ska nu undersökas.

Annons

Ursprungligen var det meningen att kommunens arbetsmarknadsenhet, som är en icke lagstadgad verksamhet med 15-talet anställda, skulle läggas ned.

Men kommunstyrelsen ställde sig vid sitt extra sammanträde förra veckan bakom det nya förslaget att man nu i första hand ska undersöka möjligheterna till en försäljning.

Det rådde dock oenighet om vad som ska hända ifall man inte hittar någon köpare.

Socialdemokraterna med stöd av bland annat två Bergspartister, ville att ärendet i så fall skulle återföras till kommunstyrelsen.

Kommunalrådet Lena Olsson (Be) yrkade i stället på nedläggning.

Efter votering 4–6 fick oppositionen igenom sitt förslag.

Mot en nedläggning röstade Karin Paulsson (S), Therese Zetterman (S), Dan Martinsson (S), Per Nauman (V), Anna Kårwik (Be) och Monica Hult (Be).

För en nedläggning röstade förutom Lena Olsson även Dan-Olov Westberg (C), Bo Karlson (Be) och Elie Ryder-Wikén (M).

Kommunchefen Britt Inger Stein-Öhrnell fick i uppdrag att undersöka möjligheten till försäljning av arbetsmarknadsenheten .