Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åre behöver en ny politisk majoritet

Socialdemokraterna i Åre vill om vi får väljarnas förtroende sätta skola, vård och omsorg först på dagordningen.

Annons

Vi måste alla hjälpas åt för att hitta lösningar för att utveckla kommunens verksamheter i en positivare riktning. En kommun där skola, vård och omsorg är av allra bästa kvalité är grunden för ett samhälle där både du och jag vill bo.

Den nyligen presenterade medborgarundersökningen för Åre kommun pekar åt ett helt annat håll. Resultaten visar genomgående på fallande resultat och invånarna i Åre är mindre nöjda med att bo i kommunen och mindre benägna att rekommendera andra att bosätta sig i kommunen.

Vi socialdemokrater ser detta som mycket oroande. Åre kommun behöver en ny majoritet för att utvecklas i rätt riktning.

Vi anser att vissa grundläggande saker måste förbättras. Överfulla skolor, överinskrivningar i förskolor och nödlösningar fungerar inte om medborgarna ska bli nöjda.

Åre kommun behöver i stället långsiktig planering när det gäller barnomsorg, skola och omsorg. Vår övertygelse är att många familjer bosätter sig och väljer att bo kvar i en ort där det finns en bra skola och barnomsorg.

Vi måste ta tillbaka initiativet i samhällsutvecklingen för att kunna driva utvecklingen framåt. Det måste också finnas en förutsägbarhet i kommunens agerande så att de som redan bor här vet vad som ska hända framöver.

Du ska i god tid kunna veta att ditt barn får plats i förskolan eller faktiskt veta vilken skola barnet ska gå på. Tyvärr är det inte alltid så i Åre kommun i dagsläget.

Vi vet samtidigt att vi har en otroligt engagerad och kompetent personal. Fast förutsättningarna för våra anställda blir inte de bästa när den långsiktiga planeringen inte fungerar.

Vi socialdemokrater vill utveckla Åre kommun genom att bedriva en långsiktig politik med starkare fokus på de kommunala kärnverksamheterna. Detta kommer att innebära en positiv förutsägbarhet och ett samhälle där våra medborgare trivs och vill bo kvar.

Självklart kommer detta också att innebära att småföretag och entreprenörer vill stanna kvar och etablera sig. En väl fungerande skola, barnomsorg och vård är grunden i samhället. Det är där vi vill lägga en stor del av vårt engagemang framöver.

Peter Bergman, Martine Eng, Andreas Sihvonen, Veronica Hammarfjäll

S-kandidater till Åre kommunfullmäktige 2014

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel