Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åre Contintental Inn lägger ner asylboendet

Asylboendet på Åre Continental Inn blev kortvarigt. Nu stängs boendet och flyktingarna flyttas till andra platser. Migrationsverket ansåg att boendet inte uppfyllde alla krav och har därför sagt upp kontraktet.
Ägaren har begärt överprövning.

Åre Continental Inn, som i jul öppnade asylboende med 186 platser, hade ansökt om en förlängning. Men efter en ny direktupphandling av tillfälliga boendeplatser som avslutades under gårdagen står det klart att Migrationsverket inte ger företaget tilldelning av platser. Detta eftersom hotellet inte uppfyller kraven för upphandlingen. Därför kommer Migrationsverket avsluta avtalet den 14 november 2014, och de asylsökande måste flytta till andra boenden.

Det är företagets ekonomiska problem som ligger bakom uttrycket "kraven för upphandling", enligt Länstidningen. De asylsökande har ännu inte fått någon information om flytten.

– Vi har inte varit upp ännu. Vi vill ha en plan för hur vi ska lösa det innan vi informerar så att vi inte gör människor oroliga, säger Ulrika Nyberg, biträdande enhetschef vid Migrationsverket i Jämtlands län till Ltz.se

Under fredagen beslutade Åre continental inn AB att begära överprövning av Migrationsverkets beslut, enligt tidningen.

ÖP nådde Fredrik Fortkord som är vd på PFAB som äger Åre Continental Inn. Han hänvisar till ägaren Peter Eriksson som sitter på en middag på fredagskvällen och inte vill prata om situationen ännu.

Till Länstidningen har han tidigare under kvällen sagt att företaget visst har en sund ekonomi. Han menar att Migrationsverket har förkastat deras anbud och i stället valt ett dyrare alternativ. Eftersom han anser att företagen är kreditvärdiga dömer han ut Migrationsverkets beslut som felaktigt.