Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åre får fler vc- tävlingar

Åre har blivit en etablerad arrangörsort även inom puckel-världen. För tredje året i rad väntar världscuptävlingar i vinter.

Annons

– Det är det vi har kämpat för, så vi är jätteglada, säger Anders ”Maskot” Olofsson.

De två senaste åren har Åre SLK tillsammans med Skistar och Svenska skidförbundet levererat fina världscuptävlingar i Åre. De har fått otrolig feedback från åkare och från FIS, Internationella skidförbudet. Det visar sig nu när Åre återigen i vinter får arrangera en världscup och samtidigt ligger med i kalendern för framtiden.

– Det känns jättebra, vi vill absolut bli återkommande varje år. Vi har satt ner foten på ett bra sätt, säger Anders ”Maskot” Olofsson, tävlingsgeneral.

Jenny Eidolf, sportchef på Svenska skidförbundet, är väldigt glad över beskedet som kom i helgen.

– Det här är jätteviktigt. När jag var förbundskapten var det ett stort mål att få tävla på hemmaplan. Och sen är det jätteviktigt för rekryteringen, säger hon.

två senaste åren är det singel- och parallellpuckel som står på schemat. Världscuptävlingarna kommer att avgöras fyra veckor senare än förra säsongen, 12–13 mars. Tävlingen blir den första efter OS i Vancouver och den sista innan världscupfinalerna i Spanien.

Sverige har fått ytterligare världscuptävlingar i snowboard och skicross. För fjärde året i rad körs säsongens andra världscuptävling i big air i snowboard på Stockholms stadion 21 november. Den 6 mars får Branäs för andra året i rad arrangera skicrossvärldscup.

Mer läsning

Annons