Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åre-filmade ”Turist” till Cannes

För ett år sedan spelade regissören Ruben Östlund in film i Åre – snart tävlar han i Cannes. I en av huvudrollerna syns Johannes Bah Kuhnke från Strömsund.

Annons

Ruben Östlunds kommande långfilm ”Turist” har tagits ut till att tävla i sektionen Un Certain Regard på filmfestivalen i Cannes. Detta stod klart under skärtorsdagen. ”Turist” är Ruben Östlunds tredje långfilm som deltar i festivalen.

– Att Ruben för tredje gången blir inbjuden till Cannes är en ära och en viktig en bekräftelse på arbetet vi har lagt ner. Det ska bli fantastiskt roligt att äntligen få visa filmen, sa filmens producent, Frösö-bördige Erik Hemmendorff, under en presskonferens.

I maj förra året spelades stora delar av ”Turist” in på hotellet Copperhill Mountain lodge i Åre. En av filmens huvudroller spelas av Johannes Bah Kuhnke från Strömsund.