Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åre kommun återbetalar brukningsavgifter för kommunala vatten- och avloppstjänster

Abonnenter av kommunalt vatten eller avlopp i Åre kommun kommer nu att få återbetalning av kommunen till följd av ett överskott för brukningsavgifter för vatten och avlopp. Det skriver Åre kommun på sin hemsida.

En av anledningarna till överskottet är enligt Åre kommun att kommunen har haft lägre kostnader än väntat på grund av ej tillsatta tjänster. Detta har i sin tur sänkt personalkostnaderna och gjort att kommunen måste skjuta vissa åtgärder på framtiden, vilket har lett till lägre driftkostnader för vatten och avlopp än vad man hade räknat med.

På grund av att dessa stora investeringar skjutits framåt är prognosen att det inte kommer att uppstå något underskott i verksamheten de närmaste åren och det överskott man nu har inom kommunen ska regleras mot kommande underskott. Detta leder till en återbetalning till abonnenter av vatten- och avloppstjänster i Åre kommun, skriver kommunen på sin hemsida.

För att inte skapa ytterligare överskott under 2018 har kommunfullmäktige bland annat beslutat att göra en tillfällig sänkning med 10 procent på brukningsavgifterna 2018.