Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åre kommun beviljas EU-medel för utveckling av socialt företag

Åre kommun har beviljats EU-medel för att utveckla projektet ”Ökat arbetskraftsutbud i gränsregionen”. Projektets syfte är att skapa utvecklande möjligheter för medborgare som står utanför arbetsmarknaden.

Projektets målgrupp är bland annat långtidsarbetssökande och individer med olika funktionshinder. I ett pressmeddelande skriver Åre kommun att syftet med det sociala företaget är ”att ge en längre startsträcka för dem som vill ha erfarenhet från företagande och av att arbeta i mindre företagsverksamheter”.

– Syftet ligger helt rätt i tiden och skapar förutsättningar för att på sikt kunna möta det ökade arbetskraftsbehovet i kommunen, skriver projektledare Åsa Wiklund i pressmeddelandet.

Kommunen kommer att samarbeta med sociala företag i Nordtröndelag och Västernorrland. Man kommer även att samarbeta med lokala företag, ideella och offentliga organisationer samt Inderöy kommun i Norge.

Läs även: Mörka siffror – många länspensionärer under EU:s fattigdomsgräns: ”Tyvärr ser det inte bra ut inför framtiden heller”