Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åre näst bästa glesbygdskommun

Tidningen fokus har delat ut pris till Åre kommun som enligt deras undersökning är Sveriges näst bästa glesbygdskommunen som är bäst att bo i.

Kiruna lyckades gripa första platsen i Fokus ranking av glesbygdskommuner. Åre hamnade på andra plats och Krokom lyckades knipa femteplatsen.

I Fokus årliga undersökning mäts hur det är att bo i de 33 olika glesbygdkommunerna i landet. En glesbygskommun är per definition kommuner som har en befolkning som är mindre än fem invånare per kvadratkilometer och inte är en storstadskommun eller stadskommun.

På listan där alla kommuner rankas har Åre halkat efter rejält. I år finns kommunen på plats nummer 93, ifjol hittade man Åre på plats 27.

Med hjälp av fem underkategorier och 45 variabler har allt, från huspriser och arbetslöshet till bredbandstillgång och antalet sportanläggningar, granskats. Fyra delsegrare och en totalsegrare har utsetts. Totalsegrare i år blev Stockholm och tvåa blev förra årets toppkommun Solna.