Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åre öppnar avdelning för barn vars föräldrar har samhällsviktiga funktioner

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Åre kommun öppnar nästa vecka en avskild avdelning för barn vars vårdnadshavare har samhällsviktiga funktioner. Detta för att de ska kunna lämna barn trots att de har lindriga symptom och nu uppmanas vara hemma i och med Covid-19.

Beslutet har tagits för att säkerställa att samhällsviktig personal ska kunna arbeta. Kommunen öppnar därför tisdagen 24 mars en förskole- och skolverksamhet f-3.

Verksamheten är till för de barn som har lindriga symptom som i normalfallet skulle gått till förskola och skola, men som på grund av coronaviruset covid-19 nu uppmanas att vara hemma, skriver kommunen på sin hemsida.

Detta är yrkena med samhällsviktiga funktioner:

Vård och omsorg, polis, ambulans, räddningstjänst, myndighetspersoner som är utsedda av sin arbetsgivare som samhällsviktiga, personal på förskola och skola, apotekspersonal, samhällsviktiga transporter samt livsmedelsförsörjning.

Vårdnadshavare i de berörda åldrarna kommer att få ett särskilt utskick med mer information.