Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åre tar emot fler flyktingar

Nästa år ska Åre kommun ta emot ett hundratal flyktingar. Kommunen kan ordna boende i det gamla elevhemmet i Åre, berättar kommunalrådet Leif Nord (M).

Det finns stora behov av kommunplatser för flyktingar. Bedömningen är att personer som fått uppehållstillstånd i Sverige och behöver någonstans att bo uppgår till 45 000 nästa år. Det innebär att kommunerna måste ställa upp med fler platser än hittills.

På kommunstyrelsens senaste sammanträde beslutade politikerna att teckna en överenskommelse med länsstyrelsen att ta emot mellan 95 till cirka 130 personer. Kommunen ska hjälpa till med bostad för 80 personer. De övriga, mellan 15 till 50, är personer som bosätter sig i kommunen och själva ordnar bostad.

I Åre kommun finns en organisation uppbyggd för flyktingmottagande. Men det krävs förstärkningar när mottagandet av fler flyktingar ökar, menar socialchefen. Hon vill att kommunen utreder hur mottagandet ska ske på bästa sätt.