Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget jubel över Kristdemokraternas förslag

/
  • Caroline Karlsson med döttrarna Jessica och Felicia, 10 år respektive 7 år, från Malmö.– Det låter mycket märkligt. Jag tycker man ska underlätta för barnfamiljer på annat sätt, det är ju väldigt jobbigt för barnfamiljer i dag, säger Caroline Karlsson.Hon tycker samhället i stället kan se till att det finns bra barnomsorg och att det är lätt att få tag på en dagisplats. Foto: Sofia Karlström
  • Mikael och Sofia Grahn med dottern Hanna som snart fyller 2 år.– Det är inget som påverkar oss. Vi sätter inte barn till världen för 10 000 kronor, säger Sofia Grahn.Familjen väntar tillökning i augusti, berättar paret Grahn som är på fjällsemester i Åre.– Jag tycker förslaget är fel. Att sätta barn till världen för 10 000 kronor känns inte alls bra, säger Mikael Grahn.Det finns andra sätt att hjälpa barnfamiljer. Att erbjuda pengar för att man sätter ett barn till världen ger fel signaler. Det handlar ju trots allt om liv, säger Mikael Gran.

Kristdemokraterna vill att det föds fler barn. Därför vill partiet ge 10 000 kronor för varje nyfödd bebis.

Annons

Kristdemokraternas arbetsgrupp, som jobbar med att ta fram partiets nya familjepolitik, förslår en bonus på 10 000 kronor för varje bebis som föds.

– Vi vill hitta morötter, och har tittat på hur man gör i andra länder. Många har en sådan här barnbonus, och samhället måste ge signalen ” Vi behöver fler barn”, förklarar Anders Sällström (KD) i en artikel i Svenska dagbladet.

Mer läsning

Annons