Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man döms för brott mot utlänningslagen

En man i Åre kommun döms vid Östersunds tingsrätt för att ha arbetat på ett företag i kommunen utan att ha haft ett giltigt arbetstillstånd.

Annons

Läs också: Inbrott på kontor i Östersund – en företagsbil och sju datorer stals

Mannen ska enligt tingsrätten ha haft uppehåll- och arbetstillstånd i Sverige fram till juli 2012 och ska vid det aktuella tillfället ha arbetat på ett företag i Åre kommun. Därefter ska han ha ansökt om nya tillstånd vid flera tillfällen, men fått avslag på samtliga. Trots det arbetade mannen kvar på företaget i Åre kommun.

Mannen har berättat i förhör att han efter arbetstillståndets upphörande i juli 2012 fått höra av en handläggare på Migrationsverket att uppehålls- och arbetstillståndet fortsätter att gälla till dess att han får beslut avseende de nya ansökningarna. Enligt handläggaren avslogs dock mannens ansökan om förlängt tillstånd i november 2012, och därefter har mannen inte länge haft rätt att arbeta i Sverige.

Tingsrätten bedömer att mannen varit oförsiktig i sina handlingar då han arbetat kvar på företaget trots att han inte tagit reda på om han får arbeta i Sverige efter att han fått avslag på sin ansökan om förlängda tillstånd år 2012. Mannen döms till 1 500 kronor i böter.

Mer läsning

Annons