Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidtränare i våldsam krasch

/
  • Efter olyckan var framkomligheten på E14 begränsad.
  • Olyckan inträffade vid 08.30-tiden då en minibuss körde ut på E14 från Åre Continental Inn i Björnänge. Polisen Håkan Hemlin säger att ett ögonvittne kunde berätta vad som hänt.
  • Olyckan inträffade vid halvåttatiden på morgonen då en minibuss körde ut på E14 från Åre Continental Inn i Björnänge. Håkan Hemlin, polis, säger att ett ögonvittne kunde berätta vad som hänt.
  • Minbussen körde enligt ögonvittnen ut på E14, krockade med en lastbil och slungades ner i diket. Två av landslagstränarna i bussen blev mycket svårt skadade.
  • Olyckan inträffade vid halvåttatiden på morgonen då en minibuss körde ut på E14 från Åre Continental Inn i Björnänge. Håkan Hemlin, polis, säger att ett ögonvittne kunde berätta vad som hänt.
  • Olyckan inträffade vid 08.30-tiden då en minibuss körde ut på E14 från Åre Continental Inn i Björnänge. Två av tränarna har mycket allvarliga skador och vårdas vid universitetssjukhuset i Umeå.

Minibussen med fyra tränare från Schweiz alpina landslag körde ut på vägen och krockade våldsamt med en lastbil.

För två av dem är tillståndet mycket allvarligt.

Annons

Onsdagskvällens läkarbulletin från intensivvårdsavdelningen vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå lyder i sin helhet så här:

”Två personer har förts till Norrlands universitetssjukhus. Anhöriga har underrättats. Ingen ytterligare information kommer att ges.”

Krocken inträffade på E 14 i närheten av Åre Continental Inn utanför Åre vid halv åttatiden i går morse.

Tre av de fyra tränarna för det schweiziska landslaget skadades i olyckan.

En av dem slungades ur bilen, en annan blev fastklämd medan den tredje fick nacksmärtor.

En fördes till sjukhus med ambulanshelikopter medan de två andra fick åka till sjukhus i ambulans från olycksplatsen.

– Det vi vet nu är att två av dem är allvarligt skadade. En är lindrigare skadad. Den fjärde behövde aldrig åka till sjukhus, säger Niklas Carlsson, alpin chef på Svenska skidförbundet.

Två av tränarna har förts till universitetssjukhuset i Umeå med svåra skador.

Enligt schweiziska tidningar har den allvarligast skadade tränaren av de två drabbats av en blödning i hjärnan, och brutit det ena lårbenet.

Den tredje vårdas på Östersunds sjukhus. Där uppger akuten att han har allvarliga men inte livshotande skador.

En av tränarna har tidigare tagit både OS- och VM-medaljer. Han har enligt schweizisk media bröstsmärtor och en fraktur på bäckenet.

– Det är oerhört tragiskt det som inträffat och våra tankar är med de skadade personerna, deras anhöriga och familjer, säger Niklas Carlsson.

I går skulle det ha varit Europacupen i slalom i Åre. Den tävlingen ställdes in.

– Enligt ögonvitten ska bilen med tränarna ha kör rakt ut på E14 trots att det var trafik på vägen. Den kan ha glidit ut i vägen på grund av att det var halt, berättar Jeanette Fundin, ÖP:s reporter som befunnit sig på platsen vid olyckan.

Det var begränsad framkomlighet på vägen medan räddningsarbetet pågick.

Annons