Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskjutet i helgen

I helgen är det dags för Åres populära störtloppstävling Skutskjutet. I år har deltagarna chansen att vinna en sprillans ny cabriolet.

Annons

Tävlingen har 25 olika klasser, från tävlingsklass till motionsklass för barn och vuxna. Deltagarna ska ta sig ned för den 2,7 kilometer långa banan. Alla deltagare som tar sig i mål har chans att vinna bilen. I fjol var det en 13-årig flicka från Duved som vann bilen.

Samma helg arrangeras dessutom Freeride, Freeski samt SM i Big Air. På Freeride kan alla testa olika hopp i en gigantisk snowpark som byggts i delar av Åreskutan. Freeski är en friåkningtävling.

- Den här helgen kan vi verkligen erbjuda något för alla smaker. Det känns jättekul att kunna erbjuda både en friåkningstävling som äger rum offpist samt ett SM i Big Air som komplement till en redan fullspäckad aktivitetshelg. Med tanke på den fina vinter som vi haft, tror jag på ett större deltagande än på mycket länge i årets Skutskjut, säger Anna Wersén som är marknadsansvarig på Skistar Åre.

 

 

 

 

 

 

Freeride                                23-26/4          Åreskutan                             Öppet för alla, ingen anmälan

 

Skutskjutet                            25/4               Ullådalen                              SkiStarshop Åre torg

 

Freeski                                 24-25/4          Åreskutan                             event.sport@skistar.com

 

Big Air SM                           24-25/4          Åreskutan                             Stadium Åre torg

 

 

Mer läsning

Annons