Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor satsning på liftar

/

Till nästa säsong får Åre tre nya sittliftar. Det är en av de största investeringar på liftar som gjort i Åre. Det är tre bolag som står bakom satsningarna.

Annons

Som ÖP berättar flera gånger tidigare är flera nya liftsatsningar på gång.

• Tegefyran som är en fyrstolslift i Tegefjäll. Ska ersätta en gammal bygellift och fördubbla kapaciteten. Det är Tegefjäll Linbane AB som står bakom satsningen, Skistar är en av delägarna.

• Fjällgårdsexpressen är en sexstollift från FJällgården till Sadeln. I dag finns ingen lift finns på sträckan.

• Sadelexpressen är en sexstolslift från Högåsliftens dalstation i Björnen till toppen på Sadelliften. Längden blir hela 1,6 kilometer och är därmed den längsta liften bland de tre nysatsningarna. Befintliga Sadelliften rivs för att ge plats för fler nedfarter.

Den här gången är det inte bara Skistar Åre som står bakom satsningarna. För första gången går andra bolag in och investerar i liftar tillsammans med Skistar Åre. Liftarna ägs av Tegefjäll Linbane AB och Sadeln Fjällgården Linbane AB. Skistar AB som är en av delägarna i de båda bolagen kommer att arrendera och driva liftarna.

- Den här affärsmodellen har tidigare visat sig effektiv bland annat i Vemdalen. De båda bolagens arbete tillsammans med Skistar har varit en förutsättning för att möjliggöra en investering av den här storleken, säger Niclas Sjögren Berg som är destinationschef på Skistar Åre i ett pressmeddelande.

Fjällgårdsexpressen och Sadelexpressen ska länka ihop Björnen med centrala Åres system. De tre liftarna ska öka kapaciteten i skidsystemet med drygt 5 000 personer.

– Det här är en av de största satsningar på liftar som någonsin gjorts i Åre, säger Niclas Sjögren Berg,

Mer läsning

Annons