Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åreåkare pucklade på konkurrenterna

Åres puckelpist­åkare tog fyra guld, fem silver och två brons i den första deltävlingen av Scandinavian Freestyle Cup.

Myrkdalens världscuparena i norska Voss utgjorde tävlingsplats för säsongens första Scandinavian Freestyle Cup. Åreåkarna övertygade stort i den spektakulära pisten, och tog fyra pallplatser av sex möjliga i både ungdomsklassen och den ännu yngre kidsklassen.

I singeltävlingen i Herrar Elit åkte Erik Kikajon stabilt och lyckades så när besegra hemmaåkaren Knut Lemme.

– I finalen hade jag ett bra åk på gång men missade i ingången till andra hoppet och det blev en dålig landning – det kostade mig segern, säger Erik Kikajon.

Bättre gick det för Fredrik Sätherberg som lyckades hålla undan för Gävles Emil Eriksson. Åreåkaren Alex Olofsson lyckades också ta sig till final och slutade fyra.

Samtidigt visade Frida Carlqvist att hon är en av Nordens bästa puckeltjejer i ungdomsklassen och kom tvåa i finalen. Åredominansen var stark även i kidsklassen, där Nisse Wersén slutade etta före Loke Nilsson och Philip Olofsson.

I lördagens parallelltävling blev striden om pallen en ren Årehistoria i herrarnas ungdomsklass. Detta då Ludvig Fjällström besegrade Fredrik Sätherberg i finalen samtidigt som Alex Olofsson besegrade Jens Lauritz i kampen om tredjeplatsen. Frida Carlqvist föll i sin final och slutade på en andra plats i damer ungdom, medan Erik Kikajon blev femma i Herrar Elit.