Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årebedragarna har fått sin dom

I början av januari greps två 23-åringar i Åre efter att ha bott på hotell, åkt skidor och ätit gott på restaurang för närmare 150 000 kronor. Kalaset betalades med falska betalkort. Nu har de båda männen fått sin dom vid Östersunds tingsrätt.

De båda männen, hemmahörande i Stockholmstrakten, besökte Åre strax efter nyår och unnade sig det goda livet. Tillsammans med några kompisar bokade de in sig på Tott Hotell i en knapp vecka vilket kostade drygt 55 000 kronor. Hotellrummet slog de dessutom sönder till ett värde av 8000 kronor.

Samtidigt tog de båda männen in på Hotell Copper Hill ett par nätter för runt 20 000 kronor. På Bygget betalade man en barnota på 22 000 kronor och sällskapet unnade sig även skidhyra och liftkort till ett lika stort värde.

Hela kalaset betalades med falska betalkort. Det var först när en av killarna försökte köpa en jacka på Hanssons sport för 17 000 kronor som bedrägeriet uppdagades.

Nu har de båda männen dömts för en lång rad brott vid Östersunds tingsrätt. Påföljden blev skyddstillsyn med samhällstjänst.

Läs även: Till slut blev de upptäckta - då hade de använt falska kort i Åre för 150 000 kronor