Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arenabyggets driftkostnader

Siffrorna som vi använder för Östersunds nya arenas driftskostnader, är hämtade ur den rapport som Miljöpartiets kommunalråd Karin Thomasson själv varit med och lämnat som ledamot i arenans ledningsgrupp. Där framgår att kostnaderna är 30,2 miljoner per år, inklusive kapitalkostnader.

Det Karin Thomasson har försökt göra ända sedan senaste fullmäktigemötet i Östersund 3 november, är att prata om merkostnader och det förvillar bara medborgarna. Det visar inte alls vad driftskostnaderna verkligen är.

Riktigt är att räntekostnaderna successivt minskar. Men det vore klädsamt om Karin Thomasson samtidigt berättade om att andra kostnader ökar, som underhållet som successivt stiger år från år. Dessutom gäller detsamma för övriga driftskostnader som personal, el, uppvärmning med mera.

Det visar sig nu att tjänstemännen vill avvakta projekteringen innan de lämnar nya siffror för driftskostnaderna. Dessutom har ledningsgruppen för arenan fått i uppgift av kommunstyrelsen att jobba vidare med att sänka driftskostnaderna och öka intäkterna.

För visst känns det väl helt fel att en arena för 260 000 000 kronor bara skall ge 951 000 kronor i intäkter per år.

Vi i Centern tror i alla fall att vi skall kunna få fram en bättre driftskalkyl bland annat genom;

- Ökade intäkter för arrangemang

- Ökade intäkter genom att sälja arenanamnet

- Översyn av finansieringsmöjligheter

- Samordning av personal och drift med skidstadion och Jämtkraft Arena

Mycket arbete återstår innan vi får en driftskalkyl som bättre passar kommunens ekonomi.

Carina Zetterström, C, oppositionsråd

Ulf Edström, C, ledamot i arenans ledningsgrupp

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel