Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arenahysterin fäller kommunen

Den arenahysteri, som kommer att utblotta Östersunds skattebetalare och skjuta hela kommunen i sank, pågår för fullt för att få till en anläggning för gymnaster och ishockeyspelare. Användningsområdet är med andra ord för smalt för bedömda kostnader.

Annons

Driftskostnaderna, uppemot 30 miljoner kronor per år, och byggkostnaderna, uppemot 260 miljoner kronor, som man pratar om i dag, är naturligtvis bara grova uppfattningar. Ekonomerna på Östersunds kommun kan säkert tala om hur många kalkyler som hållit planerade kostnaderna under de senaste tio åren, sannolikt ett fåtal skulle jag tro.

Så sätt stopp på detta gigantiska projekt omedelbart och gör rätt och börja om. Börja med att ta bort bandybanan från arenan så minskas arenans totala yta direkt.

Nya möjligheter till placeringar för en arena kan då öppnas. Bandybanan ska naturligtvis vara kvar på Odenvallen och förses med konstfruset och nya omklädningsrum. Odenvallen som har funnits i snart 100 år är ett Mecka för den spontana allmänhetens åkning, och bandyn och ligger dessutom centralt för många skolor och bostadsområden.

Så min uppfattning är sammanfattningsvis att man får oerhört lite, för så mycket pengar som denna föreslagna anläggning kommer att kosta, och spinoffeffekter mot annat uteblir helt.

Halvrör 45

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel