Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årependeln försvinner i sommar

Årependel, alltså bussen mellan Östersund och Duved, slutar att gå.
– Tyvärr är kollektivtrafik en riktigt dålig affär, det går inte ihop någonstans, konstaterar Magnus Dahlin på näringslivskontoret.

När sommarlovet börjar slutar Årependeln att gå, meddelar Åre kommun på sin hemsida. Årependeln, med linjebussnummer 155, har under året körts helt på kommersiella grunder utan stöd av skattemedel av Centrala Buss.

Åre kommun har tidigare betalt för linjen men ifjol höst men efter att ha sett att resenärer föredrar tåget lät man Centrala buss ta över pendelbussen.

Årependeln körs på morgonen från Duved till Östersund med retur på eftermiddagen och har en tidtabell som ska passa arbetspendlare. Länstrafiken ser till att resenärer som åker mellan Mattmar och Östersund även i fortsättningen ska kunna göra det.

Enligt Magnus Dahlin, Åre kommun, är det svårt att få ekonomi i kollektivtrafik. Åre kommun betalar varje år 26.5 miljoner kronor och får in 5,5 miljoner kronor i biljettintäkter.