Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åres första strippklubb

En pizzeria i centrala Åre förvandlas kvällstid till en strippklubb. Alla kunder som kommer hit får se kvinnor strippa av sig till bara trosorna. För 600 kronor kan kunderna dessutom få privata shower.

Restaurang och pizzeria Prince Filip finns inte direkt på någon undanskymd plats i Åre: den hittar man mitt i det turisttäta området mellan Bygget och Stationshuset. Årevägen är en hårt trafikerat väg där man hittar allt från Nationalarenan och byns största nattklubb Bygget. I kvarteret finns Brunkullan som består av ett stort antal lägenheter som Skistar hyr ut till turister. Enligt Skistars hemsida är lägenheterna stora och lämpar sig därför som turistboende för barnfamiljer.

Under dagtid lockar restaurangen många lunchgäster. Men kvällstid täcks de stora fönstren mot Åregatan för, vakter posterar sig vid entrén och restaurangen förvandlas i ett nafs till strippklubb. Besökarna får betala nästan 300 kronor i entréavgift innan de släpps in. I lokalen, som inte är särskilt stor, finns bord, stolar och soffor. Men även en strippstång. Den plockas bort innan restaurangen öppnar för lunchgästerna som därmed inte kan förstå vad som pågår här under kvällar och nätter. Strippklubben har inga skyltar och håller mycket låg profil i byn.

I restaurangen går lättklädda kvinnor bland gästerna. De pratar med gästerna och försöker ihärdigt sälja in privata shower för 600 kronor och uppåt. En del pratar engelska med östeuropeisk brytning men det finns även svenska strippor. När det är dags för en strippshow tar kvinnorna av sig allt utom trosorna. Hur de privata showerna går till går inte att se, de utförs nämligen undanskymt i en lokal i anslutning till restaurangen.

Bakom restaurangen står ägaren Oxana Rebecca Annekäll från Sundsvall. När hon öppnade restaurangen inför vintersäsongen i december uppstod oro bland Åreborna eftersom strippklubbsägaren Dragan Bratic bilar synts utanför restaurangen vid ett otal tillfällen. Dragan Bratic nekade till påståendet att han var verksam i företaget. Han påstod att han bara sålt en del saker från sin nedlagda strippklubb i Mörsil.

Oxana Rebecca Annekäll vill inte lämna några kommentarer till ÖP om strippverksamheten.

– Lämna mig i fred, säger hon och lägger på luren.