Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets företagare i Östersund

På onsdagen delades priset ut till årets företagare i Östersund. Vinnare blev Åke Eriksson, grundare av företaget Moxter.

Vid Företagarnas föreläsningsturne´ "Misstagens mästare" på OSD i Östersund passade man på att dela ut priset till årets företagare i Östersund.

Med en motivering som tryckte på att vinnaren av priset står för extrem långsiktighet och ett konstant fokus på kvalité och funktion utsågs Åke Eriksson.

Han får priset för att han drivit upp ett välmående företag som agerat på den svenska marknaden med hjärtat i Jämtland under 25 års tid. I sitt sätt att driva företaget målmedvetet, med ödmjukhet och med mod är han en god förebild för företagare i stort, hette det i motiveringen.

Och Åke själv var både omtumlad och aningen mållös över att ha fått utmärkelsen.

– Det känns väldigt bra att ha fått priset men det kom helt oväntat. Kul att priset kom i år då företaget firar 25-års jubileum.

Frågan om varför Åke Eriksson själv tror att han blivit utnämnd till årets företagare 2014 i Östersund bollade han ödmjukt över till företagets controller Sara Hörnfeldt.

– Åke är duktig på att se framtiden och ställa om efter rådande förutsättningar på marknaden. Han kanske kan låta nedtonad men han har en stark vilja och han vet vad han vill.

Årets företagare i Östersund går vidare till regionfinalen på Guldgalan vars vinnare representerar Jämtlands län i Stockholm, där Årets företagare i Sverige senare ska koras.