Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets första trepoängare för IFK: 4–0 mot Junsele

I premiären mot Sandåkern blev det en båtlast ramträffar, straffmiss och 2–2.
Nu: Seger borta mot Junsele, 4–0.
– Nu fick vi något skitmål i stället, sa IFK-tränaren Jocke Lundstedt.

Innan matchen fanns det vissa farhågor om att planen skulle störa IFK Östersunds spel, som bygger en hel del på spel efter marken och bollinnehav. Naturgräset i Junsele höll medioker maj-klass.

Det kom snarare att hjälpa till den här gången.

– Tobias Blad stod felvänd och fick en passning. Han vände, ryckte från motståndaren och sköt från strax utanför straffområdet. En tuva ställde målvakten, berättade Jocke Lundstedt, som fick vara med och ta sin första trepoängare i tränarrollen för IFK Östersund.

– Vi förtjänade det målet efter senaste matchen.

kalla det så, löste knutarna på IFK:s rep. Kapten Daniel Berggren skickade in 2–0 strax därpå. Robin Fagerberg spädde på ytterligare.

– Först var det Decker (Mattias) som kom runt på kanten och jag knoppade in den, jag hade bara en back mot mig. Andra målet var det John Hörnfeldt som nickskarvade, jag kom fri och det var bara att rulla in den, sa Fagerberg, som glider upp i topp av IFK:s interna målliga. Tre mål på två matcher för den långe forwarden.

– Det kändes bra. Mycket chanser i dag precis som senast, men nu förvaltade vi chanserna bättre. Dessutom var vi starka i försvaret, fortsatte Robin Fagerberg.

fyra mål. Tränare Lundstedt var förstås nöjd med att kunna säkra tre poäng efter den snöpliga premiären, samt att laget håller sig till ritningarna.

– Vi försökte rulla ändå. Det blir ju mycket svårare (på en sämre plan), det studsar lite mer, men vi hade tålamod och trodde på vår spelidé. Det var egentligen inte att vi gjorde någonting bättre än senast – men nu fick vi in något mål tidigt.

Nästa lördag går IFK Östersunds serieäventyr vidare, då på bortaplan mot IFK Härnösand.

Mål: 0–1 (11) Tobias Blad, 0–2 (16) Daniel Berggren, 0–3 (37) Robin Fagerberg, 0–4 (85) Robin Fagerberg.

Domare: Nicklas Persson, Viksjöfors.

Publik: 153.