Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets idrottstalanger 2013

Torgny Mogren, Ida Ingemarsdotter, Ulf Dahlén och flera unga idrottstalanger fått det. På tisdagen delades det årliga idrottsstipendiet ut för 40:e gången.

Annons

Stipendierna som årligen delas ut av Länsförsäkringar Jämtland har en lång och anrik historia. Ända sedan 1974 har de delats ut. Kriterierna för idrottstalangsstipendiet är att det ska vara en tjej och en kille. Som under föregående år presterat resultat på god nationell nivå. Och tävlat i en förening som är ansluten till Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund.

– Jag är stolt över att vi kan dela ut dessa stipendier för 40:e året i rad, säger Pia Sandvik, verkställande direktör på Länsförsäkringar Jämtland.

skidåkaren Hedda Bångman har många imponerade banrekord i länet. Hon har bland annat ett SM-brons och ett guld i de nordiska mästerskapen som avgjordes i Estland. Hedda tävlar för Trångsvikens IF och för Offerdals SK.

Skidskytten Olle Olsson-Bad, imponerar med sina meriter. 7 SM-guld och 11 pallplaceringar de senaste åren. Nu har han siktet inställt på att kämpa sig till en OS-medalj i framtiden. Olle tävlar för Tullus SG och Hallens SK.