Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets marknad har fått kulturtillskott

Årets upplaga av Åre höstmarknad har fått ett rejält tillskott av kultur.

Åreidag bjuder här på en guide till allehanda kultur- och historiaevent under höstmarknadslördagen.

Annons

För alla marknadsbesökaren väntar alltså ett digert kulturprogram. Och för att just du ska hinna med så mycket som möjligt under den hektiska lördagen har Åreidag sytt i hop ett fylligt körschema för den nyfikne.

• Musikgruppen Fjällfot öppnar lördagens höstmarknad redan klockan 10 med traditionella instrument såsom kohorn, näverlur, flöjter och inte minst: kulning eller kaukning.

• Efter Fjällfot, ta en tur med Bergbanan. I Bergbanans bergstation inryms sedan i somras Åre Museum, som med unika föremål, historiska filmer och spännande föremål berättar Åres turismhistoria. Efter museet, gör en vandring längs Trollstigen ner mot Åre Torg igen. Trollstigen är en upplevelsestig med lokal och historiska sagor och sägner om vättar, troll, jättar och annat oknytt.

• Väl tillbaka på Åre torg, gå till STF Vandrarhem vid Åre Torg. Här hittar du en hel drös med spännande kulturhappenings som prova-på-cirkus för alla åldrar, musik och skrönor, trumning, akrobatisk dans och styltmingel.

• Efter STF, ta det lite lugnare och rör dig mot konditori Grädda på Årevägen. Titta på fotoutställning med Marcus Elmerstad.

• För Åre By- och turistförenings räkning berättar Tom Widlund om den lite glömda tiden i Åre, perioden 1945 till 1976. Widlund hör du på Country club. Kom i tid, det finns bara 50 sittplatser.

• I grannbyn Duved är det också kulturevent under höstmarknaden. Titti in i i Urgaias´Ateljé som inviger sin verksamhet med två konstutställningar "Ur kaos kom kärleken… och sedan föddes vi" samt "Paradisets uttryck". Missa inte heller konsthantverkarna i Duveds stationshus.

För alla med ork är det nu Åre gamla kyrka som gäller. Musik i Höstkväll med den prisade jazzduon, Herbie, börjar spela klocka 19.00.