Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets roligaste annons på Blocket

"Världens sämsta bil." Så var rubriken på den bilannons Tomas Nordin la ut på Blocket i våras. Trots alla fel tog det bara 18 timmar att få bilen såld och nu har annonsen röstats fram till årets roligaste.

I annonsen saluförde östersundsbon Tobias Nordin en Renault Mégane Scenic från 1998. För bara 600 kronor.

– Det är en bil som plockar fram sidor hos en som man inte trodde fanns, sa han till ÖP i samband med att annonsen låg ute i april.

Han ville inte göra en blivande ägare besviken och det var därför han valde att fokusera på nackdelarna när han skulle få sin bil såld. I bilannonsen stod det bland annat att den har "Fruktansvärda strålkastare. Går nog lika bra att montera Iphonen fram på grillen och slå på ficklampan" och att "Allting som har med själva bromsandet att göra är helt slut".

Listan på bilens defekter påstods vara lika lång som Bibeln.

Annonsen fick stor uppmärksamhet och det var många som hörde av sig till säljaren.

– Fan vad folk har hört av sig. Jag ville helt ärligt bara bli av med den, sa han dagen efter att bilen lagts ut till försäljning.

En person från Gävle var beredd att hoppa på tåget till Östersund för att köpa den osedd. Tobias Nordin tyckte synd om honom och lät därför spekulanten pruta ner priset från 600 kronor till 300 kronor. Men plötsligt kom den mannen på andra tankar och ångrade sig.

– Det är fullt förståeligt. Där sparade han både tid och frustration, sa Tobias Nordin.

Istället såldes Renaulten till Erling Karlström från Junsele som hämtade bilen på parkeringen i Lillänge.

Men allt var inte trasigt. Enligt annonsen startade den alltid, hade goa raggarfälgar i alu, nya tändstift, nybytta dämpare bak, blå färg och en kassettadapter. Och den var påställd och skattad.

Nu har annonsen blivit framröstad som Blockets roligaste annons 2014.