Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arklöv i rätten om livstidstraffet

Han har redan fått avslag en gång. I eftermiddag tas en ny ansökan om tidsbegränsat straff för Jackie Arklöv upp i Örebro tingsrätt. Han dömdes till livstids fängelse efter morden på två poliser i Malexander 1999.(TT)

Han har redan fått avslag en gång när han velat få ett datum för att släppas fri. I eftermiddag tas en ny ansökan från polismördaren Jackie Arklöv upp under en förhandling i Örebro tingsrätt.

Arklöv dömdes till livstids fängelse efter de uppmärksammade morden i Malexander 1999, då två poliser sköts ihjäl efter ett bankrån.

"Min tid i fängelse har tvingat mig till att omvärdera mitt liv. Resan har varit svår och jobbig, men samtidigt nyttig, då jag tvingats att förlora mig själv för att återfinna mig själv", skriver Arklöv i sin senaste ansökan, enligt SVT:s Tvärsnytt.

Arklöv har ansökt två gånger om att få livstidsstraffet tidsbegränsat, 2010 och 2012. Första gången fick han avslag, andra gången drog han tillbaka sin begäran. I april fick han permission i fyra timmar.

Jackie Arklöv bodde i Östersund strax innan morden i Malexander 1999.

Läs mer:

Tomas Larssons recension av dokumentärboken om Jackie Arklöv: Den svarte nazisten