Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arnljot eller Gelliner?

Personal, boende och en namnjury var överens – det nya äldreboendet i Gällö skulle heta Gellinergården. Men politikerna körde över dem och har döpt boendet till Arnljotsgården i stället.

Backa på ert beslut om namnet på Gellinergården. Låt den nya byggnaden heta precis Gellinergården som är fint, inarbetat och anknyter till bygden. ”Arnljotgården” är ”tungt”. Gå inte emot boende, befolkning och personal i denna fråga. För den politiska församlingen finns viktigare frågor såsom att arbeta med såsom resurstillgång, kvalitet och säkerhet med mera. Men dessa frågor är kanske för svåra. Det är enklare att känna makt genom att besluta om ett namn på ett äldreboende …

vad politikerna säger då! Om alla andra kallar det för Gellinergården och personalen sätter upp skyltar med det namnet så får väl politikerna kalla det vad de vill.

500 vanliga enkla människor få köra över en enskild stackars politiker på det här sättet?

Beslutet att det ska heta Arnljotgården är ett demokratiskt beslut i och med att politikerna är politiskt valda och därmed har rätt att bestämma åt oss.

Sluta bråka och bli politiker själva om ni vill ha något att säga till om.

Vi får ju döpa våra egna barn och husdjur. Räcker inte det?