Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arnljot för 75:e året

Med Oviksfjällens snöklädda toppar som kulisser är det nu dags för 75:e spelåret med vikingadramat Arnljot.

Kompositören och musikskribenten Wilhelm Peterson-Bergers tre akter långa drama framförs på Arnljotlägden på Frösön bland rönnbärsträd och prunkande midsommarblomster.

Med utsikt över Storsjön och fjällen, sittandes mitt i den grönskande naturen får vi ta del av historien om Arnljot från Gällö under 1000-talets Jämtland och Norge.

Det är friluftsteater där vädret förstärker och bidrar till stämningen.

– Jag kommer ihåg för cirka tre år sedan då dimma och dis plötsligt rullade in över Frösön, precis lagom till en scen där Arnljot hallucinerar. Det här skapade en magisk stämning över hela drömscenen. Håret reste sig, säger Linda Åkergren, vice ordförande för Teaterföreningen Arnljotspelen.

Åsa Bergh är regissör för fjärde året i rad och det är ett sammansvetsat gäng som agerar på utomhusscenen.

– Vi kallar oss för "sommarfamiljen". Vi är som en familj som samlas när vårvärmen och solen tittar fram, säger Linda Åkergren.

Gruppen har repeterat varje dag sedan slutet på maj och på lördag är det premiär. Den teatersugne erbjuds åtta tillfällen att se föreställningen.