Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arrangörerna nöjda med bilden som gick ut i rutan

Att helgens skidtävlingar gick att genomföra i Bruksvallarna var oerhört viktigt.

– Det känns fantastiskt bra, säger Magnus Myhr, vd för Bra Fjäll, som njöt av den positiva bild tävlingarna gav i tv-rutan.

Det som länge såg ut att bli pannkaka blev till slut en succé. Förra veckans minusgrader gjorde att Bruksvallarna kunde visa sig från sin bästa sida när årets premiärtävlingar i längdåkning sändes i SVT.

– Det är många som jobbat dygnet runt och hela bygden har ställt upp. Nu fick vi till två fantastiska tävlingsdagar som gick ut på tv i Vinterstudion, säger Magnus Myhr, som menar att den bild som gavs att Bruksvallarna är värd allt arbete.

Även om det inte är riktigt vintrigt i området så hittade skidpubliken också till spåren.

– Det har varit en fin dag, tur att kylan kom så vi fick åka hit och se tävlingarna, sa Ylva Lind som passade på att ta en kopp kaffe i det välbesökta serveringstältet.

Lullen Hoflin, som agerade parkeringsvakt, var också nöjd. Han hade träffat ett par skidlegendarer som skulle skrivas in i hans eget museum som han byggt upp i en vallningsbod.

– Sven-Åke Lundbäck har lovat att komma in, berättade Hoflin.

Hemmapubliken fick också njuta av att de hade en egen åkare i toppen. Lars Nelson, som nu tagit plats i Åsarna IK:s starka stall, fanns länge med i toppen och till slut blev det en fin 23:e plats i den hårda konkurrensen.

– Jag har ökat träningsdosen ytterligare inför den här säsongen och det var skönt att få ett kvitto på att jag är på rätt väg, säger Nelson som har landets bästa träningsförhållanden just nu.

– Jag bor ju bara hundra meter från spåret och om kylan håller i sig en natt till så kan de lägga till ytterligare fyra kilometer på spåret. Det är skönt att veta att man kan träna på hemmaplan.

Nu blir Lars Nelson inte ensam i spåret. Flera landslag har redan kontaktat Magnus Myhr och bland annat kommer det svenska laget att stanna i Bruksvallarna fram till torsdag.

Fotnot: Läs mer om tävlingarna på sidorna 18–19.