Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Artister sökes till musikal om utanförskap

Musikalen "Utanförskap" ska visas för länets skolungdomar till hösten.
I mars är det audition i Östersund.

"Utanförskap" handlar om en kille som lever i två världar. Han känner sig utanför i den "riktiga" världen och söker sig därför inåt, till sin egen värld.

Musikalen är skriven av Roger Rådström och Fredrik Westin.

– Vi skriver mycket låtar ihop och pratade om att vi ville skriva ett musikdrama. Jag nämnde för Estrad Norr att jag hade en idé, de fick ett utkast och sedan fick vi uppdraget, säger Roger Rådström.

Kring lucia var det klart att musikalen skulle bli av.

Estrad Norr ingår i NMD, Norrlands nätverk för musikteater och Dans, och tanken är att "Utanförskapet" ska visas i både Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten. Ett 30-tal föreställningar är inplanerade med premiär i länet i mitten av oktober. Den riktar sig till ungdomar i gymnasieåldern.

– Den ska visas på gymnasier, eventuellt högstadier och för allmänheten, säger Roger Rådström.

Musikalen är skriven på så sätt att all dialog ska sjungas. Just nu arbetar Roger Rådström med story och dialogutbyggnad. Sju personer ska stå på scenen och lika många ingå i orkestern.

Ett par personer har prövats för roller, men högst sannolikt kommer det bli en audition i Östersund någon gång i mars.

– Vi söker två stycken vuxna och fem stycken yngre som ska kunna simulera skolålder. Rollerna är tre killar, två tjejer, en manlig lärare och en mamma, säger Roger Rådström.

"Utanförskapet" är den andra musikalen som Roger Rådström skriver. 2008 skrev han "Svart som synden" tillsammans med Jens Ganman. Det här är den första gemensamma musikalen för Roger Rådström och Fredrik Westin.

Fredrik Westin bor i Sundsvall men kommer ursprungligen från Hammarstrand. Han jobbar till vardags på skivbolaget Ninetone Records och är tidigare gitarrist i bandet Corroded.