Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Artisterna till årets Bluesfestivalen klara

Sju akter och en kväll, det är receptet för bluesfestivalen i år.

25 oktober är det dags för årets bluesfestival. I år har festivalen bantats ner till en dag, men huserar precis som förra året på Storsjöteatern.

De sju akter som bokats till Bluesfestivalen i år är: Duke Robillard från USA som vunnit många priser för sin musik och är känd för sin bluesgitarr. Brittiska Nine below zero spelar klassik chicagoblues och firar 2014 35 år som band.

Elin Ruth, tidigare under namnet Elin Sigvardsson, kommer med rykande färskt material. Elin Ruth släpper sitt sjätte album i slutet av september. Även tyska BB & Blues har nyligen släppt nytt album och har 25 års erfarenhet som band.

Festivalens hittills första och enda helt kvinnliga band är svenska Among Lynx som spelar en blandning av blues, soul, rock och american folk.

Deadman har varit flitiga besökare i Östersund den senaste tiden. Med Steve Collins i spetsen kommer de tillbaka till Östersund och bluesfestivalen. Jämtlands bidrag till bluesfestivalen blir Lumberjack and the suits.