Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arwidson: "Kommer alltid att vara intresserad"

Wolfgang Pichler vill återvända till Sveriges landslag.

– Jag kommer alltid att vara intresserad av ett samarbete med Wolfgang, säger Ingemar Arwidson.

Arwidson är generalsekreterare i Skidskytteförbundet. Han, liksom många andra i svensk skidskytte, hajade nog till när nyheten om Pichler kablades ut.

Den förre succétränaren har meddelat att han lämnar Rysslands landslag efter årets säsong. Samtidigt berättar han för Radiosporten att han är intresserad av att komma tillbaka till Sverige.

– Jag kommer att pensionera mig efter den här säsongen. Jag har hjärtat kvar i Sverige och vill väldigt gärna hjälpa till igen, säger han.

Det är dock inte aktuellt med någon officiell och ansvarsfylld tränarroll. Han vill vara assistent eller rådgivare. Enligt Radiosporten är nuvarande damtränaren Marko Laaksonen – vars kontrakt går ut efter denna säsong – intresserad av samarbete.

Laaksonen säger att om han får vara kvar tar han gärna hjälp av Pichler.

Ingemar Arwidson är positivt inställd till nyheten om Wolfgang Pichler.

– Jag kommer alltid att vara intresserad av ett samarbete med Wolfgang, men allt handlar om vilken landslagsorganisation vi kommer att ha nästa år.

Arwidson menar att det ytterst blir upp till den anställde damtränaren att fatta beslut om Wolfgang Pichler.

– Det finns två olika typer av coacher. En coach har en egen idé hur han vill driva verksamheten. En annan coach vill gärna plocka in externa experter.

Elisabeth Högberg har haft Wolfgang Pichler som tränare. När Sporten berättar om hans intresse att återvända till blågult blir hon paff.

– Det har jag inte hört. Min mobil och data har varit nedkopplad fram till alldels nyss.

Hur ser du på om Wolfgang skulle återvända till Sverige?

– Det har jag inget emot, även om jag anar att ingen vet vilken roll han i så fall kommer att få.

Vilka fördelar har Wolfgang som tränare?

– Han har en förmåga att få oss åkare att tro att vi är duktiga. Att vi närapå kan hänga på vilken konkurrent som helst i spåret. Han är väldigt positiv och kan skapa självförtroende.