Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ås fick avsluta med revansch

Två tunga förluster på lördagen.
Men Ås fick avsluta helgen med revansch.
– Otroligt skönt, säger Caroline Anderson, lagledare, efter söndagens 6–0-seger mot BooSpåret.

Annons

Helgens sammandrag utspelade sig i Stockholm och tjejerna i Ås fick knappast någon mjukstart. Serieledaren Ängby stod på andra sidan redan i första matchen.

Emelie Fitzgerald och Carelyn Cordero tog en varsin seger. Carelyn Cordero pressade också stundtals den mycket duktiga rumänskan Roxana Istrate i en match. Men Ängby var helt enkelt bättre och vann med 6–2.

– Ängby hade två riktigt duktiga spelare i Linda Bergström och Roxana Istrata, och är svåra att möta. Jag tycker att alla våra tjejer gör bra matcher, trots att vi förlorar med 2–6, säger Caroline Anderson.

I eftermiddagens match mot Storfors visade det sig att Ås hade gjort slut på all energi. Jämtarna föll med 1–6 och gick inte att känna igen. Carelyn Cordero tog lagets enda seger, detta mot Maria Christoforaki i tre raka set.

– Som lag kom vi inte upp i normal standard, säger Caroline Anderson.

Avslutningen på helgen är betydligt roligare att tala om. Ås straffade BooSpåret med hela 6–0 efter storspel i flera matcher.

– Vi hade inte förväntat oss att vinna så stort. Men tjejerna var väldigt revanschsugna och peppade varandra hela tiden, säger Caroline Anderson.

Unga Emelie Fitzgerald briljerade och förlorade bara ett set på två matcher.

– Hon var otroligt bra i dag, säger Caroline Anderson

Nyckeln till att ni får avsluta med seger?

– Vi pratade innan om att alltid stötta varandra och gå in med positiv energi. Och det gjorde vi verkligen.

Efter helgens matcher ligger Ås sexa i tabellen på samma poäng (4) som femman Juno.