Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ås kan få ett centrum

Annons

Drygt 3 000 personer stora Ås kan vara på gång att få ett tätortscentrum, men ett grönt i stället för asfaltsgrått.

Arkitekten Paul Loader från Östersund har fått Krokoms kommuns uppdrag att under ett halvår arbeta med två fördjupningar i Ås i den översiktsplan för Krokoms kommun som politikerna enligt planerna ska anta i höst.

Paul Loader bodde i Ås 2002 till 2008 och är väl förtrogen med bygden och många av dess människor.

Han har använt sig av detta i de förslag han presenterade på tisdagen.

För att inte inkräkta på jordbruksmarken har han tänkt sig ett centrum på grönytorna vid Jämtkrafthallen där ett äldreboende blir centralt.

De boende i omkring 35 lägenheter, och personalen, kan bli en viktig del av det kundunderlag som krävs för att det ska gå att driva en livsmedelsbutik i en tillbyggnad till Jämtkrafthallen

Får på den gamla anläggningen för jordbruksförsök ska kunna fortsätta sitt betande på äldreboendets innergård och runt den.

Paul Loader tänker sig också nya flerfamiljshus i närheten, liksom nere vid båthamnen i Täng som skulle kunna bli ett attraktivt sjönära område.