Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åska och regn kan stoppa ÖFK

Två timmar till matchstart i Jönköping och frågan nu är: Går det överhuvudtaget spela fotboll i Superettan på Vapenvallen denna eftermiddag?

– Mycket tveksamt, menar vaktmästare Björn Claesson på kommunen, som kritar en mycket vattensjuk plan.

Åska och regn präglar väderleksbilden i Jönköping denna lördag. Sedan i fredagskväll har det vräkt ner över trettio millimeter regn, varav hälften kom mitt på dagen lördag när det störtade ner 15 millimeter på åtta minuter.

- Planen är vattensjuk, förklarar Björn Claesson. Vi får se vad domarna säger när de dyker upp. Fick jag bestämma blir det inget spel. Men det är förstås rättsskiparna som avgör.

Skulle det värsta inträffa, att matchen ställs in, handlar det förstås om en hel del förlorade pengar för ÖFK, som rest nästan 100 mil till Småland, i så fall i ogjort väder.

Snart anländer både ÖFK, domarna och hemmalaget till Vapenvallen i Huskvarna. Uppvärmningen lär avgöra en hel del. Om det går lira under sportsliga förhållanden i vattenpussarna, eller om det viktiga mötet i Superettan måste skjutas upp.

Precis nu klockan 13.50 är det uppehåll, men mörka moln tornar fortfarande upp sig över Vättern, så faran är definitivt inte över för mer nederbörd. Men om en stund vet vi alltså hur det blir.