Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åsling vill att en tredje part medlar i konflikten

Per Åsling (C) kräver nu att en tredje part medlar mellan Maths O Sundqvist och Riksgälden.

– De måste låta Maths komma till ett avslut med Carnegie, säger Per Åsling.

Han vill att en oberoende tredje part går in och ser till att rättvisa skipas mellan Riksgälden och Maths O Sundqvist.

– Uppenbart är ju att Riksgälden har svårt att kommunicera med Maths. Jag tycker att Maths propåer är rimliga om att dels få veta vad Riksgälden avyttrar hans egendom för och dels att få veta hur stor hans skuld är, säger Per Åsling.

han tänker ta kontakt med Riksgälden.

– Jag kommer att uppmana dem att sansa sig och låta en opartisk person titta på det här och på så sätt komma vidare i processen, säger Per Åsling.

Han tycker att Maths O Sundqvist begäran om att få göra rätt för sig är rimlig och att han borde beredas en chans att faktiskt göra det. Han ser Riksgäldens informationschef Marja Långs uttalande i media om att Maths O Sundqvist mentala hälsa inte är i balans, som ett tecken på hur infekterad situationen är.

– Jag tycker att tjänstemännen på Riksgälden har i media uttalat sig på ett ytterst anmärkningsvärt sätt och i strid mot praxis och sekretess, säger Per Åsling.

är inne på samma linje. Han anser att Carnegie brutit mot sekretessen i flera fall då de lämnat ut uppgifter om bland annat storleken på hans lån och lånevillkoren. Han har därför anmält Carnegie till Finansinspektionen.

– Jag ställer helt enkelt frågan vad det är som gäller, säger Maths O Sundqvist.

Han ställer sig positiv till Per Åslings krav på en oberoende medlare mellan honom och Riksgälden:

– Det är väl ett bra förslag att någon kan gå in och titta på det här.