Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åslund värvas av AIK: ”Det ska bli jätteroligt”

/

Ambjörn Åslund är Östersunds senaste export till svensk elithockey.
Om en dryg vecka tillträder han som helårsanställd materialförvaltare i AIK.

Annons

– Det ska bli jätteroligt, det är inte så lätt att få chansen att jobba med det här på heltid, säger Åslund.

började sin karriär som engagerad materialförvaltare i Jämtland Hockey och Östersund Hockey. Sedan dess har han gjort två säsonger i allsvenska Sundsvall och nu är det dags att ta nästa steg.

Elitsatsande AIK har gett Åslund en helårsanställning.

– I Sundsvall var jag bara anställd under säsongen, vilket är ganska normalt, men nu är jag anställd året runt.

– Det är inte så lätt att få en sån här chans, de som sitter på de här tjänsterna brukar sitta kvar väldigt länge, säger Åslund.

– Ja det var det, deras sportchef Anders Gozzi ringde upp mig, jag gissar att han fått höra talas om mig genom Sundsvalls tränare Peter Gradin som ju är Sveriges meste AIK:are.

– Vi har kommit överens om ett kontrakt som gäller i tolv månader till att börja med. De måste ju få en chans att se vad jag är för en kuf och jag måste få en chans att se om det fungerar att bo i Stockholm medan familjen är kvar här uppe, säger Ambjörn.

– Nu är jag ju så nära Elitserien man kan komma, men visst drömmer man. Det vore perfekt om man fick vara med och hjälpa AIK dit.

– Det är gemenskapen, man har aldrig en tråkig stund, och man får en oerhörd uppskattning från spelarna.

– Det får andra svara på.

– Men det finns väl några egenskaper man helst ska ha, man måste vara lyhörd för hur spelarna vill ha det, om de vill vara ifred eller om de vill snacka. Och man kan väl inte direkt gå omkring och sura, man måste nog vara lite ”go gubbe”, säger Ambjörn.

Mer läsning

Annons