Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äspnäs bygdegårdsförening fick årets tillgänglighetspris

Under måndagsförmiddagen fick Äspnäs bygdegårdsförening ta emot årets Tillgänglighetspris. I motiveringen framgår bland annat att föreningens engagemang skapar ökad livsglädje i bygden.
– Det känns fantastiskt roligt, det här måste vi fira, säger Marie Rislund och Carina Larsson.

Varje år uppmärksammar tillgänglighetsrådet i Strömsund de som under året gjort insatser för att underlätta tillgängligheten i kommunen för personer med funktionsnedsättning, skriver kommunen i ett pressmeddelande. I år går priset till Äspnäs bygdegårdsförening med följande motivering:

”Äspnäs bygdegårdsförening har med stor inlevelse och eftertanke gjort sin hembygdsgård till en plats som är tillgänglig både när det gäller inomhus- och utomhusmiljö. Det stora utbudet på aktiviteter visar på stort engagemang och skapar ökad livsglädje för alla som besöker den”.

Äspnäs har en rad återkommande arrangemang såsom boule, bingo, pimpeltävlingar, zumba, pingis, och utbildningar i hjärt- och lungräddning. Man aktivt för att både lokalen och arrangemangen ska vara tillgängliga för alla.

– Det är självklart eftersom vi tycker att bygdegården ska vara öppen för alla, det är här vi träffas och umgås. Samtliga arrangemang är till exempel parfymfria, säger ordförande Marie Rislund, i pressmeddelandet.