Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

AspnäsPilsnerGille

Annons

träffas varannan vecka och är några av dem på Aspnäs Seniorboende, som bildat sällskapet AspnäsPilsnerGille. Sällskapet startades för att utveckla och förstärka den sociala gemenskapen bland herrarna inom boendet.

I gillet skall de också ventilera och lösa olika, både små och stora problem. Vid senaste sammanträdet diskuterades huruvida det är jämställt, att inte damerna är välkomna att delta i föreningens möten, och om det är förenligt med republikens uppfattning i jämställdhetsfrågan.

Innan presidenten – strax före midnatt – avslutade det senaste sammanträdet, beslutade de närvarande gillesbröderna enhälligt, att fortsätta att trotsa överheten när det gäller jamställdheten. När en av bröderna framförde att det känns bra och stärkande för självkänslan, att någon gång få bestämma själv, nickade de övriga instämmande.