Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Astrid Hansson

Astrid Hansson, Mörsil, har avlidit i en ålder av 99 år.

Hon föddes i Kyrkås som första barn i familjen som snart flyttade till Mörsil, där hon sedan växte upp i en syskonskara av sju barn.

Under många år arbetade hon vid Landstingets sjukhem i Mörsil samtidigt som hon deltog i skötseln av familjens jordbruk.

Astrid var aktiv i föreningslivet som en engagerad vän av Mörsils hembygdsförening och tidigare också Mörsils lottakår. Andra stora intressen var handarbete och att baka samt att sköta om sina husdjur under många år.

Astrid månade mycket om sina nära och hade god kontroll på almanackan, för att inte glömma att uppvakta släktingar, i flera led, på deras bemärkelsedagar. Hon oroade sig alltid för andras väl och hälsa, och hade ett oändligt stort hjärta för sina medmänniskor liksom för fyrfota vänner.

Ända till det näst sista året var hon klar i sinnet och hade en fysik som en ungdom. En kortare tid fick hon sedan hjälp av hemtjänsten i Mörsil och den allra sista tiden på Thomégården, som alla gav henne den bästa tänkbara omvårdnad.

Astrid sörjs och saknas av syskon med familjer samt övrig släkt och vänner.