Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åström höll nollan i derbysegern

Det var botten mot toppen i derbymötet på Torvallen. ÖDFF, med Maja Åström i mål, vann med 2–0 över Ope och tog över serieledningen.

Frösöfostrade Rebecca Bill fick chansen att leda anfallslinjen i stället för Taiwo Adeshigbin i derbymötet med Ope. Det tackade hon för genom att springa sig fri och ge sitt lag ledningen med 1–0 i den första halvleken på ett kallt och blåsigt Torvallen. Kanske kunde ledningen ha varit större för ÖDFF sett till matchbild och tabelläge, men Ope bjöd upp till kamp.

– I första halvlek gör vi en bra försvarsinsats. I andra halvlek försöker vi spela fotboll. Jag är sjukt nöjd med andra halvlek, det är nästan det bästa i spelat i år, säger Ope-tränaren Thomas Andersson, som var nöjd över hur laget försökte spela sig framåt.

Men vägen till ÖDFF:s mål var lång och tillfällige målvakten Maja Åström, som gjorde comeback i länsfotbollen efter över tio år med allsvenskt spel i olika Stockholmsklubbar, hade inte särskilt mycket att göra.

– Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, men det var stabilt. Det var ingen fara bakåt i alla fall, säger Maja Åström, som fick ägna mest tid åt att se på när hennes ÖDFF rullade boll.

– Jag var stundtals imponerad. Svårt att spela på naturgräs över huvud taget nuförtiden.

Ope höll länge liv i matchen men med tio minuter kvar kunde ÖDFF-kaptenen Caroline Röstlund nicka in en hörna och saken var avgjord.

– Vi får några lägen och något hade vi kanske kunnat peta in, och då hade vi fått lite press på dem tror jag, konstaterar Thomas Andersson.

Lagen möts igen redan på måndag i DM. Andra matchen på kort tid för Maja Åström.

– Senast jag stod på planen och spelade tävlingsmatch var nog i Svenska cupen-finalen 2011 (med Tyresö).

Ope–ÖDFF 0–2 (0–1)

Mål: Rebecca Bill, Caroline Röstlund.