Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Asylboende i Åre avvecklas: ”Det är tråkigt att behöva avveckla väl fungerande asylboenden”

Fram till den 31 mars kommer det tillfälliga asylboendet Annexet i Åre att avvecklas. Detta som en följd av att färre människor söker asyl i Sverige och att antalet människor som behöver ett boende har minskat.

Under vintern och våren kommer Migrationsverket att avveckla de sista upphandlade asylboendena i hela Sverige. Det handlar totalt om 58 boenden som avvecklas i etapper.

Annexet omfattar 82 platser, varav 56 är upptagna.

– Det är tråkigt att behöva avveckla väl fungerande asylboenden där asylsökande trivs och många volontärer visat ett otroligt engagemang, skriver Håkan Hansi, regionchef för Migrationsverket region Nord, i ett pressmeddelande.

Två veckor innan flytt kommer Migrationsverket att erbjuda de asylsökande plats på andra boenden. De som redan har fått uppehållstillstånd kommer att få en plats i en tilldelad kommun.

Mer läsning:

Kommunen tar över ansvar för myndiga asylsökande

Migrationsverket varslar 52 medarbetare i länet – 15 blir kvar när asylmottagandet gått ned

Då avvecklas asylboendet Grytan