Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Asylboendet Continental Inn i Åre avvecklas

Fram till den 30 april 2018 kommer Migrationsverket att avveckla det tillfälliga asylboendet på Continental Inn i Åre.

I början av året kom nyheten om att asylboendet Annexet i Åre kommer att avvecklas fram till den 31 mars. Nu står det alltså klart att även Continental Inn ska avvecklas. Anledningen är densamma – färre människor söker asyl i Sverige och antalet människor som behöver ett boende har därmed minskat.

– Vi ska som myndighet hushålla med statens resurser och följa de lagar och regler som gäller för upphandling. Därmed måste vi avveckla de dyraste boendena först och det är de upphandlade boendena, skriver Håkan Hansi, regionchef på Migrationsverket region Nord, i ett pressmeddelande.

Asylboendet Continental Inn omfattar 325 platser. I dagsläget bor 215 personer på boendet.

Två veckor innan flytt kommer de boende på Continental Inn att erbjudas platser på andra asylboenden. Migrationsverket skriver i ett pressmeddelande att de strävar efter att erbjuda dem en plats på boenden i närområdet.

Läs även: Migrationsverket varslar 52 medarbetare i länet – 15 blir kvar när asylmottagandet gått ned