Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Asylboendet i Rätan stängs senast i juni

De omkring 20-talet personer som bor på asylboendet i Rätan kommer att flytta ut under våren. Boendet kommer att stänga senast 30 juni meddelar Migrationsverket.

På det tillfälliga boendet i Rätan finns 31 platser och för tillfället är antalet som bor hör 22. De informeras under dagen om avvecklingen av asylboendet. De kommer att erbjudas plat på andra asylboenden.

Stängningen i Rätan är ett led i den allmänna nedmonteringen av asylboenden som pågår på grund av de minskade flyktingströmmar.

Migrationsverket avvecklar de sista upphandlade asylboendena i hela Sverige under första halvåret 2018. Det handlar totalt om 58 boenden som avvecklas etappvis, i denna etapp omfattas ett boende i Jämtland.

– Det är tråkigt att behöva avveckla väl fungerande asylboenden där asylsökande trivs och många volontärer visat ett otroligt engagemang, säger Håkan Hansi, Regionchef, Migrationsverket region Nord, i en presskommentar.

Migrationsverket kommer att erbjuda de som är asylsökande plats på andra asylboenden senast två veckor innan flytt.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon? Ladda ner här:

TH:s iPhone-app TH:s Android-app

ÖP:s iPhone-app eller  ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app eller  LTZ:s Android-apphttp