Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Asylsökande bjöds på hojtur av mc-klubbar

Motorer och äventyrlig utflykt väckte intresse i Grytan.
– Tanken är att vi ska skapa möten mellan människor. I det här fallet att motorcyklister ska kunna bygga relationer med nyanlända, säger Emma Arnesson från Hej främling!

En förväntansfull skara människor står ute på gårdsplanen vid Grytans asylboende. Där står även tre motorcyklar, och fler är på väg.

43 personer har skrivit upp sig på en lista för en åktur med en av motorcyklarna. En av dem är Rania Ebrahim.

– Det är första gången för mig, det ser underbart ut. Jag tror att det kommer bli ett spännande äventyr, säger hon.

Det är föreningen Hej främling! och Jämtlands mc-klubbar som tillsammans arrangerar aktiviteten som slås ihop med den sedvanliga onsdagsträffen. Totalt representeras fem mc-klubbar denna kväll.

Tillslut har 14 motorcyklar slutit upp och lika många av de asylsökande får åka med på en tur. Några andra tar plats i bilar för att följa med ut till Andersön för att grilla korv.

Pelle Sandström från Svenska Motorcyklister, SMC, är en av dem som kommit till Grytan med sin motorcykel.

– Jag gör det här för att dämpa främlingsfientlighet, som jag tycker är otäckt och för att visa att motorcyklister är vanliga människor.

Inresset från de asylsökande att åka med på utflykten var stort hos både kvinnor och män på Grytan. Kläder och hjälmar får de asylsökande låna av mc-förarna.

– Många vill ta chansen att komma utanför Grytans område och att få göra det på motorcykel är som pricken över i, säger Emma Arnesson.