Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalad förnekar kidnappning men erkänner misshandel

Rättegången mot de två unga män, 20 och 23 år, som sitter häktade för att ha kidnappat en 22-årig man har inletts i tingsrätten.
– De ville att jag skulle ändra mina uppgifter om Krokomsrånet. Jag var fruktansvärt rädd, berättar 22-åringen.

De båda åtalade, som sitter häktade, kom till Östersunds tingsrätt i handfängsel. De är åtalade för bland annat människorov och övergrepp i rättsak.

Enligt åklagaren Lillemor Ersberg har de kidnappat en 22-årig man och misshandlat honom, först i en lägenhet i Östersund och sedan i en lägenhet utanför staden.

Den misshandlade mannen har erkänt det uppmärksammade rånförsöket i Krokom i november. Han också pekat ut en tredje man som var med vid rånförsöket.

Den utpekade är den 20-åring, som tillsammans med en annan man nu är åtalad för att ha försökt få 22-åringen att ändra sin historia när det gäller rånförsöket i Krokom.

– Jag var fruktansvärt rädd. De var väldigt arga för det som jag sagt till polisen och de berättade vad jag skulle säga i rättegången. De misshandlade mig och tvingade mig att dricka theralen som är ett sömnmedel, berättar 22-åringen i tingsrätten.

Den åtalade 23-åringen hördes efter lunch. Han förnekar att han var med och kidnappade 22-åringen men erkänner misshandel.

– Jag slog honom fyra-fem gånger i ansiktet, berättade 23-åringen.

Att han sedan ska ha tvingat med 22-åringen till två olika lägenheter under kvällen förnekar han.

– Jag uppfattade det aldrig som om han var tvingad att följa med, säger 23-åringen.