Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalad förnekar kidnappning men erkänner misshandel

Rättegången mot de två unga män, 20 och 23 år, som sitter häktade för att ha kidnappat en 22-årig man har inletts i tingsrätten.
– De ville att jag skulle ändra mina uppgifter om Krokomsrånet. Jag var fruktansvärt rädd, berättar 22-åringen.

Annons

De båda åtalade, som sitter häktade, kom till Östersunds tingsrätt i handfängsel. De är åtalade för bland annat människorov och övergrepp i rättsak.

Enligt åklagaren Lillemor Ersberg har de kidnappat en 22-årig man och misshandlat honom, först i en lägenhet i Östersund och sedan i en lägenhet utanför staden.

Den misshandlade mannen har erkänt det uppmärksammade rånförsöket i Krokom i november. Han också pekat ut en tredje man som var med vid rånförsöket.

Den utpekade är den 20-åring, som tillsammans med en annan man nu är åtalad för att ha försökt få 22-åringen att ändra sin historia när det gäller rånförsöket i Krokom.

– Jag var fruktansvärt rädd. De var väldigt arga för det som jag sagt till polisen och de berättade vad jag skulle säga i rättegången. De misshandlade mig och tvingade mig att dricka theralen som är ett sömnmedel, berättar 22-åringen i tingsrätten.

Den åtalade 23-åringen hördes efter lunch. Han förnekar att han var med och kidnappade 22-åringen men erkänner misshandel.

– Jag slog honom fyra-fem gånger i ansiktet, berättade 23-åringen.

Att han sedan ska ha tvingat med 22-åringen till två olika lägenheter under kvällen förnekar han.

– Jag uppfattade det aldrig som om han var tvingad att följa med, säger 23-åringen.