Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalades för 35 brott - får fängelse i ett år

Den 34-åriga kvinnan åtalades för 35 olika brott. Hon fälls för 30 av dem och döms nu till fängelse i ett år.

Den 34-åriga kvinnan har missbruksproblem och är tidigare dömd för olika bedrägerier. Under hösten och vintern 2013–2014 har kvinnan beställt mobiltelefoner, lustgaspatroner och andra varor i andra personers namn. Ofta har hon använt namn som varit snarlika hennes eget för att på så sätt kunna hämta ut de beställda paketen men kvinnan har även stulit och försökt förfalska id-handlingar för att få ut varor och för att ta lån i andras namn.

Hon åtalades vid Östersunds tingsrätt för 7 fall av bedrägeri och 25 fall av försök till bedrägeri och döms för alla bedrägerier och för 20 av bedrägeriförsöken.

Kvinnan döms även för fem fall av ofredande. Det gäller de fall där hon använt andra människors personuppgifter för att komma över varor.

Ett av åtalen gällde ett försök att ta ett lån på knappt 250 000 kronor i en annan persons namn. Försöket misslyckades men kvinnan döms för försök till grovt bedrägeri.

Ett försök att förfalska körkort leder till en dom för urkundsförfalskning och för innehav av narkotikaklassade tabletter döms hon för ringa narkotikabrott.

Kvinnan ska även betala skadestånd på sammanlagt drygt 34 000 kronor till de personer och företag som drabbats av bedrägerierna.

Tingsrätten anser att det finns risk för att den 34-åriga kvinnan återfaller i brott och hon ska vara kvar i häkte tills dess att domen vinner laga kraft.