Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalades för grov kvinnofridskränkning – frikänns i brist på bevisning

En man i 40-årsåldern åtalades för grov kvinnofridskränkning då han uppgavs ha misshandlat sin fru flertalet gånger. Han frikänns dock av tingsrätten då man inte anser att kvinnans redogörelser är tillräckligt tillförlitliga.

Händelserna ska ha inträffat från oktober 2015 fram till juli i år, detta på en ort i länet. Mannen åtalades för att bland annat ha tryckt kvinnans huvud mot ett kylskåp, hotat henne och tagit stryptag om hennes hals.

Tingsrätten menar dock att kvinnan dels har haft svårt att redogöra för detaljer i händelserna, medan vissa detaljer hon faktiskt redogört för varit överdrivna.

Flera andra personer uppges också regelbundet ha vistats i parets bostad. Kvinnan har berättat att hon utsattes för ett mycket långt strypgrepp, men trots det har inga vittnen som hörts kunnat se några skador på hennes hals.

Vissa skador har dock kunnat märkas, och våld mellan paret har bekräftats av ett vittne, men den gången ska det ha varit ömsesidigt. De skador som målsäganden har fått kan därför ha uppkommit genom detta bråk, menar tingsrätten.

Sammantaget gör tingsrätten bedömningen att målsägandens berättelse är tillräckligt stark för att den ska kunna läggas till grund för åtalet. Det är därför inte ställt utom rimligt tvivel att mannen gjort sig skyldig det han åtalats för, menar man. Åtalet ogillas därmed och mannen frikänns.

-----

Läs mer:

Knuffade in man i en vägg och drog av honom mössan – åtalas för misshandel

Polisen varnar allmänheten för skadeskjuten björn i Krokoms kommun

Lastbil brann i Storlien – E 14 helt stängd en timme

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app